George Town

> Fler inlägg för

Från koja till slott

Redan när vi öppnade dörren in till vårt rum i George Town kändes det så rätt att ha lämnat hotellet i Taiping redan efter en natt. Det var rent och fräscht utan mögel, och det kändes som att vi gjort en betydligt större uppgradering än de 80 kronor som skiljde i pris mellan de två rummen. Efter en natts sömn (det går inte att skriva god då Vidar håller på att få tänder och därför vaknar minst varannan timme) åkte vi iväg för frukost. Vi hade hittat ett ställe på tripadvisor som fått bra betyg. Tyvärr var betyget och bilderna ännu än gång bättre än själva maten. Men det var okej och vi blev mätta.

Penang Hill, eller?!

Efter frukosten hoppade vi in i en Grab som skulle ta oss till dagens aktivitet. Penang Hill, ett tempel och en lekplats som alla låg cirka 20 minuter från stan. Vi hann dock bara åka någon minut eller två innan chauffören kom på att han sett något om att de höll på med renovering av kabelbanan på Penang Hill och därför höll stängt några dagar. Vi började googla och insåg att det stämde. Snabbt gav vi chauffören nya direktiv och vi åkte in till stan istället.

Sevärdheter som inte var så sevärda

Det kan vara att vi börjar bli lite trötta på intryck, eller så var George Towns mest sevärda sevärdheter inte så sevärda. Vi bockade i alla fall av lite olika byggnader och hamnade på Fort Cronwallis. Fort Cornwallis byggdes av British East India Company i slutet av 1700-talet. Det är det största stående fortet i Malaysia. Tyvärr var det väldigt dålig information där och inga av skyltarna gick att läsa så vi vet inte mer än så. Det var inte speciellt imponerande och vi tog inte en enda bild på det insåg jag nu när jag skrev detta inlägg.

Michelinomnämnd restaurang med Vidar

Inne på fortet fanns en restaurang. Det råkade vara en som hade ett Michelinomnämnande. Kul tyckte vi och passade på att äta vår lunch här. Det var Malaysiska rätter med en internationell touch. Vi testade tre olika rätter. Alla fint presenterade och de flesta väldigt goda. En lyckad lunch som avslutades med att Vidar somnade.

Vi passade på att ta en fika när Vidar sov. Andreas hann äta upp tiramisubakelsen innan även han däckade.

Upp och ner

Eftersom dagen blev lite annorlunda än tänkt hade vi inte någon plan för eftermiddagen. På en av kartorna fanns reklam för ett upp-och-ner-museum som vi bestämde oss för att besöka. Lite roligare tanke än utförande men helt okej underhållning när inga andra planer fanns. Dock kan vi tipsa alla som har en tanke om att besöka ett liknande att ta hjälp av personalen på plats för att stå rätt och därmed få bättre bilder.

Ny dag och ny frukost

Ännu en tripadvisor-sökning och ännu en restaurang med bättre bilder och recensioner än mat. Mätta igen blev vi i alla fall och resans snyggaste varmchoklad fick vi.

Vidar hade mycket spring i benen och efter att ha hittat en riktigt dålig lekplats gick vi vidare till ett lekland. Denna gång med tema dinosaurier. Kul tyckte vi alla! Utmattade gick vi där ifrån och det tog inte lång tid innan Vidar slocknade.

Andreas hade hittat ett ställe med våfflor som vi slog oss ner på. Välbehövlig lunch (om man kan kalla detta lunch) och vila! Och här smakade det minsann lika bra som det såg ut när vi blev serverade.

Penang 3D Trick Art Museum

Vi hade hittat ett illussionsmuseum som lät spännande och med en tryckande värme kändes det som ett bra drag. Betydligt roligare än upp-och-ner-museet igår. Här fanns även exempel på hur man kunde stå för att få till kul bilder. Kul tyckte vi alla! Extra lyxigt att det bara var vi där så Vidar kunde springa runt lite.

Hawker och steak house

George Town är känd för sin street Food och i Malaysia finns så kallade Hawker Centre, mattorg, med just steetfood. Precis vid vårt hotell låg ett jättefint Hawker Centre som vi besökte båda kvällarna.

Första kvällen för att vi alla skulle äta, och andra kvällen bara för att Vidar skulle äta.

Vi skulle nämligen fira födelsedag när Vidar somnat! När Andreas fyllde år fick han ett papper med fem olika datum, tider, koordinater och klädkoder av mig. Det hade nu blivit dags för den första. George Towns bästa (enligt tripadvisor och Google) steak house. För är det något vi saknat under resan är det bra kött. Restaurangen levde upp till alla förväntningar och hade fixat med både happy birthday-girlang och ljus i efterrätten. Köttet var fantastiskt och vinet lika så. Vidar sov genom hela middagen och vi njöt så mycket!

Gatukonst

I George Town finns en hel del väggmålningar. Som sig bör gick vi en runda för att bocka av några stycken och passade på att gå i George Towns mysiga gator innan vi imorgon åker vidare mot resans sista strand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kanske intresserad av fler inlägg?

Långresa i Sydostasien
Izabella

Vi checkade in på ett vattenland

Splash Beach Resort bokades för logistiska skäl För att få ihop våra dagar i Kambodja och Vietnam med hänsyn till visum och för att kunna

> Läs mer
Två månader i Thailand
Andreas

Promenad till Ao Prao Beach

Semestern är officiellt över Våra härliga dagar på Koh Samet fortsätter, även om vår semester officiellt nu är över med min första arbetsdag igår och

> Läs mer
Långresa i Sydostasien
Andreas

Penang Hill

Utflykten till Penang Hill började med frukost längs vägen Frukost har varit ett huvudbry senaste tiden. Vi tröttnade rejält på hotellfrukost efter 2 veckor på

> Läs mer
Bila i Europa
Izabella

Timmelsjoch-passet

Vi hade sådant flyt längs autobahn och stod inte i en enda kö. Vi passerade en fantastisk fin sjö som det var ganska oklar hur

> Läs mer
Långresa i Sydostasien
Izabella

Förbereda, förbereda, förbereda!

En välbehövlig paus! Efter vår maratonslutspurt vad gäller bokning av boende var vi båda nog lite trötta på allt som hade med resan att göra.

> Läs mer
Roadtrip i Kalifornien
Izabella

Route 66

Nu började roadtripen på riktigt! Första målet var Las Vegas längs route 66.   Bar-b-que och julkänsla Efter en förmiddag i Los Angeles var det efter

> Läs mer